Vanuit het buitenland ondernemen in Nederland

Is uw onderneming gevestigd in het buitenland en wilt u binnen de Nederlandse markt ondernemen? Dan zijn er strenge wetgeving en controles op financieel gebied waar u aan moet voldoen. In verschillende situaties, zoals bij een juridische fusie, is het verplicht om een financiële controle te laten uitvoeren door gespecialiseerden. Lees verder waar u in dit geval op moet letten.

Wanneer is een financiële controle verplicht?

Volgens Nederlandse wetgeving kunnen ondernemingen worden verplicht om door een officieel accountantsbedrijf een financiële controle te laten uitvoeren. Tijdens betreffende controle worden de financiële eindejaarscijfers van de onderneming gecontroleerd. Dit is verplicht wanneer uw onderneming aan minstens twee van de volgende drie punten voldoet:

  1. De waarde van uw activa is meer dan 6 miljoen euro
  2. De netto-omzet is minimaal 12 miljoen euro
  3. De onderneming heeft meer dan 50 medewerkers in dienst

Waarom een controle uitbesteden?

De wetgeving rond financiële controles worden met regelmaat geüpdatet, dit maakt deze controles erg ingewikkeld. Een specialist van een accountant firm worden continu bijgeschoold om hun kennis op de hoogte te houden van de laatste aanpassingen. Wanneer een financiële controle correct wordt uitgevoerd zorgt dit voor vertrouwen en betrouwbaarheid voor o.a.  stakeholders en geeft financiële markten integriteit.

Accountantsorganisaties in Nederland

Reanda Nederland is een voorbeeld van een ACCA audit firm, ook wel accountantskantoor, gespecialiseerd in wettelijke controles voor internationale ondernemingen. Sinds 2006 zijn accountantsorganisaties verplicht om te voldoen aan het AFM (Autoriteit Fianciële Markten) toezicht. Reanda Nederland is een AFM-erkend accountantskantoor in Nederland. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *