Online boekhouder

Een ding wat de corona crisis ons geleerd heeft, is dat thuiswerken bij veel beroepen eigenlijk geen enkel probleem is. In dit licht is het gebruik maken van een online boekhouder of accountant ook een prima optie.

Online boekhouders vergroten het aanbod

Door gebruik te maken van een online boekhouder ben je als ondernemer niet gebonden aan de regio waar jouw bedrijf zich bevindt. Ben je actief in het noorden van het land, dan kan je op deze manier ook prima gebruik maken van een boekhouder in het zuiden van het land.

Dit vergroot het aanbod van boekhouders enorm. En meer aanbod betekent doorgaans lagere kosten. En niet alleen de kosten spelen hier een rol. Ook zal je hierdoor een groter aanbod en daardoor een betere kwaliteit boekhouder kunnen vinden.

Het aanleveren van boekhoudkundige documenten

Facturen en andere documenten die benodigd zijn voor het bijhouden van de financiële administratie kan je eenvoudig aanleveren via e mail. Je kan er ook voor kiezen om deze documenten alvast zelf in een digitaal archief te plaatsen van een boekhoudprogramma. 

Hiermee bespaart de boekhouder tijd, waardoor jouw kosten lager zullen uitvallen. Op die  manier is de complete boekhouding bijhouden op afstand geen enkel probleem.

Persoonlijk contact via Skype of Zoom

Voor het persoonlijk contact kan je altijd een paar keer per jaar afspreken.

Je kan echter ook gebruik maken van videobellen via bijvoorbeeld Zoom.

Dit is ideaal voor het doorspreken van de cijfers. Persoonlijk zou ik dan ook aanraden om dit op regelmatige basis te doen.

Online boekhouder videobellen

Een online boekhoudprogramma verschaft je 24/7 toegang tot de administratie

Daarnaast wordt het boekhouden tegenwoordig gedaan met een online boekhoudprogramma. Hierdoor wordt het voor een online boekhouder nog eenvoudiger. De aanschaf van een online boekhoudprogramma is in mijn opinie dan ook zeer zeker aan te raden.

Je kan gewoon alles op afstand doen. Daarnaast heeft dit voor de ondernemer als voordeel dat je gewoon, wanneer het jou uitkomt, de boekhouding kan inzien. 

Dit is iets wat ik elke ondernemer zou aanraden. Vertrouw nooit blind op jouw boekhouder. Bekijk  op zijn tijd ook de administratie zelf. Op die manier kan je problemen voorkomen.

Online boekhouden zorgt ervoor dat je ook als ondernemer 24/7 inzicht hebt in alle financiële informatie. Dit kan je doen door in te loggen in de beveiligde omgeving van het boekhoudprogramma, maar is ook mogelijk via de app, die tegenwoordig standaard is bij bijna elk online boekhoudprogramma.

Stel zeker dat de boekhouder zijn werk goed doet

Doet de boekhouder zijn werk niet goed en merk je dit pas na lange tijd, dan kan dit grote gevolgen hebben. Hou je zelf een oogje in het zeil dan kan je deze problemen voorkomen. 

Daarnaast, wanneer de boekhouder weet dat je meekijkt, dan zal deze persoon meer geneigd zijn om alle boekhoudkundige transacties tijdig te verwerken.

Aanvragen van offertes

Nu is het natuurlijk de vraag hoe je een goede online boekhouder vindt. En daarnaast ook iemand die tegen een goed tarief jouw het werk uit handen wil nemen. Het aanvragen van boekhoud offertes is vrij eenvoudig.

Er zijn verschillende websites waar je via een enkele aanvraag direct verschillende offertes ontvangt. Daarnaast hoef je niet lang te wachten voordat je offertes gaat ontvangen. Normaal gesproken zal je op die manier binnen 24 uur al de nodige offertes ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *