Tegenwoordig kan je voor heel veel zaken eenvoudig een offerte aanvragen. Dit is ook het geval voor een offerte voor de boekhouding. Op die manier kan je direct met één aanvraag meerdere offertes aanvragen die veel tijd besparen bij het vinden van de juiste boekhouder. 

Offerte boekhouding

Op zoek naar een boekhouder? Offertes van boekhouders kan je al binnen 24 uur in je mailbox hebben. Zonder dat je zelf boekhouders apart dient te benaderen.

Een offerte voor de boekhouding aanvragen

De tijd dat je zelf verschillende boekhoudkantoren en boekhouders diende te benaderen voor boekhouder offertes is voorgoed voorbij. Via speciale platforms waar boekhouders zijn aangesloten, kan je via een offerteaanvraag direct vele boekhouders een offerte laten uitbrengen.

De website offerte.nl is een website waar je eenvoudig een aanvraag voor een offerte kan indienen. En voor diegene die opzoek is naar een boekhouder, is dit bovendien geheel gratis. Dus zelfs als je al een boekhouder op het oog hebt, kan je op deze manier eenvoudig bekijken of het aanbod wat je hebt gekregen wel het beste aanbod is.

Binnen 24 uur verschillende offertes

Omdat de boekhouders die zijn aangesloten bij offerte.nl direct een melding krijgen wanneer er een boekhouding offerte wordt aangevraagd, krijg je razendsnel de verschillende aanbiedingen in jouw mailbox. 

Dit omdat zij weten dat er veel concurrentie is en dat zij dus snel moeten handelen om een opdracht binnen te halen. Zij zullen dan ook direct een offerte maken indien je een verzoek indient.

Deze krijg je dan per e mail toegestuurd. De grote concurrentie garandeert bovendien de laagste prijzen.

Naast offertes van boekhoudkantoren krijg je ook offertes van zzp`ers, waardoor het aanbod nog groter wordt. 

Boekhouder offertes aanvragen
Boekhouding offerte aanvragen

Hoe kan je direct boekhouder offertes aanvragen?

 

1. Ga naar de website offerte.nl

 2. Stel jouw offerte aanvraag op. Zorg voor zoveel mogelijk details om een goede offerte te ontvangen.

3. Verstuur de boekhouding offerte aanvraag

4. Wacht maximaal 24 uur tot de boekhouding offertes binnenkomen

5. Vergelijk en maak een keuze

Direct gratis offertes aanvragen

De checklist voor de offerteaanvraag

Uiteraard dien je een boekhouding offerte te beoordelen alvorens een keuze te maken. 

Hierbij dien je te letten op de volgende punten:

  1. Wil je een all-in prijs of een uurtarief. Indien je wilt werken met een vaste prijs, wat is hierbij inbegrepen en wat is extra?
  2. Wat dient de boekhouder allemaal te doen. Bijvoorbeeld, verkoopfacturen verwerken, inkoopfacturen boeken, bankbetalingen verwerken, debiteurenbeheer, crediteurenbeheer, belastingaangiftes etc.
  3. Wat zijn het aantal inkomende en uitgaande facturen van jouw onderneming, om zodoende de werklast te kunnen inschatten door de boekhouder die de offerte uitbrengt.
  4. Hoe vaak wil je overleggen met jouw boekhouder? En wil je dit telefonisch doen of wil je ook face to face afspreken? Zo ja, hoe vaak en op welke locatie wil je dit doen? Heb je daarnaast een voorkeur voor een boekhouder binnen een bepaalde regio? Misschien een boekhouder in Utrecht of in Limburg.
  5. Hoeveel referenties wil je ontvangen van de boekhouder, zodat je deze kan natrekken.
  6. Over welke specifieke kennis dient de boekhouder te beschikken. Bijvoorbeeld branchespecifieke wetgeving, btw expertise of grensoverschrijdende transacties.
  7. Dient de boekhouder puur en alleen de boekhouding bij te werken, of wil je ook advies ontvangen. Zowel gevraagd als ook ongevraagd.
  8. Over welke opleiding en ervaring dient de boekhouder te beschikken. Misschien ben je wel op zoek naar een zzp boekhouder die meerdere jaren ervaring heeft binnen een boekhoudkantoor.

Kritisch vergelijken en beoordelen

De verschillende offertes dien je uiteraard goed met elkaar te vergelijken. Dit doe je aan de ene kant door te kijken naar de kosten per maand maar zeer zeker ook naar de kwalificaties van de verschillende boekhouders. 

Een goede boekhouder kan je op die manier snel en eenvoudig vinden. Daarnaast zal je ook merken dat er concurrerende tarieven zullen worden aangeboden. 

Een boekhouder op een andere locatie

Doordat het gebruik van een online boekhoudprogramma tegenwoordig de standaard is, wordt de locatie waar een boekhouder zich bevindt steeds minder relevant. De boekhouding uitbesteden aan een boekhouder die zich in een ander gedeelte van het land bevindt is geen probleem. 

Je kan het regelmatige contact gewoon via de telefoon of via een videoverbinding met behulp van Skype of Zoom onderhouden. En de keren dat je face to face wilt afspreken, dan is de reisafstand in Nederland ook te overzien. 

Je kan dan de boekhouder gewoon vragen om bij jou op locatie te komen. Hier zullen de boekhouders geen probleem mee hebben, indien je hier bij het opstellen en versturen van de offerteaanvraag duidelijk melding van maakt.

Gebruik altijd een online boekhoudprogramma

Daarnaast is het online boekhouden erg eenvoudig. De gebruiksvriendelijke software zorgt ervoor dat je direct online kan beginnen met het boekhouden. En het grote voordeel voor jou als ondernemer zijnde is, dat je op die manier ook altijd zelf de boekhouding kunt inzien. 

Je bent niet aangewezen op hetgeen een boekhouder jou laat zien. Je kan gewoon zelf eenvoudig en snel inloggen om de cijfers te bekijken.

Wees duidelijk in waar je naar op zoek bent

Het is belangrijk om voor jouw zzp bedrijf of MKB onderneming te beoordelen wat je precies nodig hebt van de boekhouder. De btw-aangifte verzorgen is vaak een van de standaard zaken die voor een zzp boekhouding dient te worden gedaan. Aan de andere kant kan je ook beslissen om zelf de inkomende en uitgaande facturen te verwerken.

Doordat boekhoudprogramma`s de mogelijkheid geven om gegevens van de bankrekening automatisch in het boekhoudprogramma in te lezen, kun je er ook nog voor kiezen om zelf de bankbetalingen te verwerken. Dit eventueel met ondersteuning van de boekhouder.

Des te meer je zelf doet, des te minder je kwijt zal zijn voor de boekhouder.