goedkope boekhouder

Op zoek naar een goedkope boekhouder? Dan ben je op de website boekhouders vinden op het juiste adres. Wij helpen je met het vinden van een goedkope boekhouder.

Zorg dat goedkoop geen duurkoop wordt

Wel willen we eerst beginnen met een waarschuwing. Iedereen kent wel het gezegde goedkoop is duurkoop. Dit kan ook van toepassing zijn bij een boekhouder. Een goedkope boekhouder die zijn werk niet goed doet, is uiteindelijk een dure aangelegenheid.

Indien een boekhouder namelijk niet tijdig facturen en bankbetalingen verwerkt, de btw-aangifte niet tijdig verstuurt of hier fouten in maakt, dan kan dit je heel veel geld gaan kosten. 

En dan nog maar niet te spreken over het niet tijdig aanmanen van debiteuren die de rekening niet op tijd betalen. Dit zal zich direct vertalen in een negatieve impact op de cashflow. Het up to date zijn van een boekhouding is erg belangrijk.

De duurste boekhouder is niet altijd de beste boekhouder

Het hoeft natuurlijk ook niet zo te zijn dat de duurste boekhouder ook de beste boekhouder is.

Integendeel, een goedkope boekhouder kan ook gewoon een hele goede boekhouder zijn.

Je dient hier wel enig onderzoek te doen zodat je weet met wie je in zee gaat.

Goedkope boekhouder versus duur

Offertes aanvragen en vergelijken

Door het aanvragen van boekhouding offertes heb je binnen 24 uur al de beschikking over verschillende offertes. Nadat je deze offertes hebt ontvangen kan je beginnen met vergelijken.

Persoonlijk zou ik dan eerst kijken naar degene met het beste aanbod op het gebied van het uurtarief of de all-in prijs. Dit naargelang waarvoor je gekozen hebt. 

Vervolgens kan  je de kennis en ervaring van de verschillende boekhouders gaan beoordelen. 

Over welke opleiding dient een boekhouder te beschikken?

In mijn opinie dient een boekhouder te beschikken over tenminste een MBA diploma. Dit staat voor moderne bedrijfsadministratie en is niet te verwarren met het Engelse Master Business Administration. 

Beter nog is dat jouw boekhouder in het bezit is van een SPD diploma. Dit staat voor Staatspraktijkdiploma bedrijfsadministratie.

Daarnaast zijn er ook nog de HBO en MBO opleidingen op het gebied van accounting en boekhouden die min of meer gelijkwaardig zijn.

De echte accountants die de RA titel mogen voeren zijn niet noodzakelijk voor een boekhouding van een zzp`er of MKB`er.

Goedkope boekhouder en opleiding

Bovendien zal je geen goedkope boekhouder vinden die in het bezit is van een RA titel. 

Deze hoogopgeleide accountants werken doorgaans voor de grote accountantskantoren en doen je schrikken van de tarieven die zij in rekening brengen. Dan praat je echter over honderden euro`s per uur. Een beetje vergelijkbaar met het tarief van een advocaat.

Online boekhouden maakt locatie minder relevant

Door de opkomst van online boekhouden wordt het eenvoudiger om een goedkope boekhouder te vinden. Je bent namelijk niet langer gebonden aan een locatie. 

Zo kan je als je bijvoorbeeld in Rotterdam woont, ook gebruik maken van een boekhouder in Utrecht of een boekhouder in Noord Holland. De boekhouder kan dan gewoon zijn werk doen vanaf de locatie waar hij of zij zich bevindt.

Meer zelf doen bespaart op de kosten van de boekhouder

Ook al heb je een goedkope boekhouder gevonden, het bedrag wat je uiteindelijk dient te betalen hangt grotendeels af van wat deze boekhouder allemaal voor jou dient te doen. Des te meer je zelf doet, des te goedkoper het zal worden.

Denk er bijvoorbeeld eens over na om de standaard zaken zelf te doen. Voor zzp`ers is dit in mijn ogen zeer goed mogelijk. Voor de aangifte inkomstenbelasting kan je dan een boekhouder inhuren.

De meeste tijd gaat echter zitten in de meer routinematige activiteiten. Door deze zelf te doen, kan je aanzienlijk besparen op de kosten van een boekhouder.

Maak altijd goede en duidelijke afspraken

Voordat je daadwerkelijk van start gaat met een boekhouder is het altijd belangrijk om te weten waar je aan toe bent. 

Kies de beste boekhouder, maar zet de afspraken altijd goed op papier. Zo voorkom je dat het achteraf duurder uitvalt dan dat je had verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *