Boekhoudprogramma gratis

Ben je een startende ondernemer, dan is elk voordeel meegenomen. Zo kunnen startende ondernemer een boekhoudprogramma gratis gebruiken. En dat voor soms wel 15 maanden lang. In onze opinie zou je hier altijd van moeten profiteren. Het starten van een onderneming is al lastig genoeg en daarbij helpt elk voordeel dat je kunt vinden. Veel zzp ers zullen dit in ieder geval beamen.

Boekhoudprogramma gratis uitproberen

Dit kan met praktisch elk online boekhoudprogramma wat er op de markt. is. Standaard is dit ongeveer 30 dagen. Deze proefperiode is er meer voor bedoeld dat jet het boekhoudprogramma kan uitproberen. dan je dat daadwerkelijk gratis kan boekhouden.

Boekhoudprogramma`s lange tijd gratis gebruiken

Er zijn echter een aantal goede boekhoudprogramma`s beschikbaar die een stap verder gaan. Wij lichten er hier twee uit, die wat betreft gratis gebruik voor starters de kroon spannen:

E boekhouden.nl

Wil jij maar liefst de eerste 15 maanden gratis boekhouden? Dan is e boekhouden.nl het programma waarnaar je op zoek bent. Je komt in aanmerking voor de 15 maanden gratis, wanneer je jouw onderneming minder dan 15 maanden geleden bij de kamer van koophandel hebt ingeschreven. Overige ondernemers kunnen dit programma 14 dagen geheel gratis uitproberen.

Visma eAccounting

Hier kunnen starters terecht voor een heel jaar gratis boekhouden. Je kan op de website van Visma eenvoudig een starters account aanmaken en direct aan de slag met jouw boekhouding.

  • Rompslomp - 1 maand het gehele programma gratis gebruiken.
  • MyFinance - 1 maand gratis en voor starters maar liefst 6 maanden gratis uitproberen.
  • e boekhouden.nl - Speciaal voor starters 15 maanden gratis, overige ondernemers 14 dagen gratis.
  • Visma eAccounting - 14 dagen gratis en voor starters maar liefst een heel jaar gratis boekhouden.

Eenvoudig en vrijblijvend uitproberen

Een groot voordeel van de proefperiodes is dat dit geheel vrijblijvend is. Je hoeft geen creditcard of bank informatie achter te laten. Het invullen van een e mail adres en bedrijfsgegevens is voldoende om een gratis account aan te maken. Het is dus niet zo, dat indien je vergeet op te zeggen je er direct aan vast zit. 

Ga je een programma uitproberen? Zorg er dan ook voor dat je dit goed doet. Neem er echt even de tijd voor om het programma grondig te evalueren voordat je een boekhoudprogramma gaat kopen. Alleen op die manier weet je zeker dat het programma dat je kiest ook hetgeen is waarnaar je op zoek was. 

Online boekhouden, wat anders?

De programma`s genoemd op deze pagina zijn allemaal online boekhoudprogramma`s. Dit is heden ten dage de trend op het gebied van boekhouden. 

Waarom zou je nog dure software aanschaffen en deze zelf onderhouden, als je gebruik kunt maken van een online versie die voor jou automatisch up to date wordt gehouden. En waarbij bovendien regelmatig backups worden gemaakt van jouw data. 

Daarnaast kan je bij het gebruik van online boekhouden ook direct gebruik maken van een handige app die het boekhouden nog eenvoudiger maakt.

Boekhoudprogramma gratis voor altijd

Indien je op zoek bent naar boekhoudprogramma dat je onbeperkt gratis kan gebruiken, dan heb je twee opties.

Zoeken via Google

Je kan via Google op zoek gaan naar een gratis programma. Zelf heb ik dit ook gedaan, maar heb dit snel opgeven. 

Je vindt gewoonweg geen gratis programma dat net zo goed is als de hierboven genoemde programma`s. Of de software is beperkt, verouderd of het programma is omslachtig. 

Ook komt het voor dat je een basisversie gratis kan gebruiken maar daarna voor alles extra moet betalen. Om bijvoorbeeld een balans of winst en verliesrekening te kunnen opstellen dien je te betalen. Dit zijn overzichten die je gewoonweg nodig hebt om de inkomsten en uitgaven goed in kaart te brengen. En dan is het bedrag wat je uiteindelijk kwijt bent al snel hoger dan een licentie voor een van de genoemde programma`s. 

Boekhouden in excel

Je kunt ook een boekhouding in excel gaan bijhouden. Dit heeft echter absoluut niet onze voorkeur. 

Dit neemt zoveel extra tijd in beslag dat het je veel meer kost dan de 10€ of 15€ die je kwijt bent voor een goed boekhoudprogramma. Een btw-aangifte die je met een goed boekhoudprogramma binnen een paar minuten klaar hebt kost je in excel veel meer tijd. En dan hebben we het nog niet eens of de foutgevoeligheid van excel. 

Geheel gratis boekhoudprogramma`s kosten vaak veel meer dan wat je per maand dient te betalen voor een goed en eenvoudig boekhoudprogramma.

Besparen op de kosten van een boekhouder

Met een goed en eenvoudig boekhoudprogramma kan je de boekhouding grotendeels zelf bijhouden. Op die manier bespaar je op de kosten van een boekhouder. En dan levert accountingssoftware je eigenlijk gewoon geld op. En dat is nog veel beter dan gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *