Als ondernemer zijnde kan je niet zonder een goede boekhouder. Of je dient jezelf in de situatie te bevinden, dat je boekhoudkundig dermate goed bent onderlegd, zodat je de boekhouding zelf kan bijhouden. Indien die niet het geval is en je bevindt jezelf als ondernemer zijnde in Overijssel, dan dien je op zoek te gaan naar een boekhouder in Overijssel.

 

Boekhouders in Overijssel vinden

Vergelijken en goede boekhouder in Overijssel vinden

Zoals het overal in Nederland het geval is, is dit ook in de provincie Overijssel het geval. Er is geen gebrek aan boekhouders. Het aanbod is dermate groot dat het een grotere uitdaging is om een goede keuze te maken uit het aanbod van boekhouders in Overijssel.

Het is in onze opinie altijd erg belangrijk om meerdere boekhoud offertes aan te vragen. Dit zal ervoor zorgen dat je niet teveel gaat betalen voor een boekhouder in Overijssel. Zit er onverhoopt geen offerte tussen die je aanspreekt, dan kan je het ook gewoon in een andere provincie proberen. Een boekhouder in Utrecht kan bijvoorbeeld op afstand ook prima jouw financiële administratie bijhouden. Zo vergroot je de kans op het vinden van een goedkope boekhouder.

Online boekhouden maakt locatie minder relevant

Elke boekhouding wordt tegenwoordig bijgehouden door middel van een online boekhoudprogramma. 

Dit zorgt ervoor dat de locatie eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is.

Facturen worden digitaal aangeleverd en banktransacties kunnen automatisch worden ingeladen.

Door het gebruik van online boekhouden kan je jezelf afvragen waarom een boekhouder zich eigenlijk bij jou in de buurt dienen te bevinden?

Online boekhouden

Zorg voor regelmatig contact met de boekhouder

Het contact is prima te onderhouden via de telefoon, of gewoon via het gebruik van Zoom of Skype. Wil je toch een keer afspreken met de boekhouder, dan is dat in Nederland ook geen probleem. We leven tenslotte in een klein land, waardoor reisafstanden altijd wel te overzien zijn. 

Daarnaast hoef je ook niet wekelijks met de boekhouder af te spreken. Een keer per kwartaal is doorgaans meer dan voldoende.

Maak goede afspraken en leg deze vast

Het vinden van de juiste boekhouder in Overijssel is de eerste stap. Daarna is het erg belangrijk om goede afspraken te maken met de persoon die je wilt inhuren. Zorg ervoor dat je heel specifiek vastlegt wat de persoon allemaal voor jou dient te doen.

Misschien zijn er bepaalde zaken die je zelf wilt doen om de kosten te drukken. 

Daarnaast is het ook van belang om deadlines goed vast te leggen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de btw-aangifte minimaal 1 week voor de deadline klaar dient te staan. Op die manier voorkom je dat een btw-aangifte te laat wordt ingestuurd en heb je daarnaast ook zelf de tijd om deze even na te kijken.

Afspraken boekhouder maken

Je blijft zelf altijd verantwoordelijk voor de boekhouding

Je dient namelijk nooit te vergeten dat jij als ondernemer verantwoordelijk blijft voor de boekhouding. Dus maakt de boekhouder er een puinhoop van, dan ben jij degene die hiervoor opdraait. Daarom raden wij altijd aan om zelf ook een oogje in het zeil te houden. Bekijk gewoon af en toe even de crediteuren en debiteuren overzichten. 

De balans en winst- en verliesrekening dien je in onze opinie ook zelf maandelijks te bekijken. En daarbij dien je dan ook vragen te stellen aan de boekhouder. Op die manier krijg je niet alleen antwoord op de vragen die je hebt,  je stelt  ook zeker dat de boekhouder zijn werk goed doet. Want kan hij- of zij de vragen niet beantwoorden, dan is dit een rode vlag.

Je kan ook eens kijken naar een factuurdatum en deze vergelijken met de datum dat deze is ingeboekt in het boekhoudprogramma. Op  die manier kan je eenvoudig controleren of alle facturen wel tijdig worden verwerkt. Hierbij is het ook weer belangrijk om goede afspraken te maken. Bijvoorbeeld hoe vaak inkoopfacturen dienen te worden verwerkt.