Hulp nodig bij de boekhouding of op andere hulp op financieel gebied? Een boekhouder in Noord Holland kan je hierbij helpen. Deze service is beschikbaar voor zowel bedrijven als ook voor burgers die ondersteuning nodig hebben bij bijvoorbeeld een belastingaangifte.

De financiële administratie bijhouden van een onderneming is een vak op zich. En veel ondernemers of zzp'ers zijn geen boekhouders. Integendeel zelfs, vaak wordt het boekhouden gezien als een vervelende bijkomstigheid. Echter, de boekhouding is gewoonweg ontzettend belangrijk.

Een boekhouding bijhouden is verplicht voor ondernemers

Je dient een boekhouding bij te houden door een verplichting die is opgelegd door de belastingdienst.

Maar in onze opinie zou je dit ook gewoon vanuit jezelf dienen te doen. 

Een goede boekhouding is namelijk onmisbaar voor een gezond bedrijf. De cijfers geven namelijk aan hoe de onderneming ervoor staat.

Weet je dit niet? Dan kom je vroeger of later gegarandeerd in de problemen.

Boekhouder Noord Holland

Eens slechte boekhouding kan tot faillissement leiden

Ik durf zelfs te stellen dat een boekhouding die niet op orde is een van de meest voorkomende oorzaken is van een faillissement. Je komt er dan namelijk te laat achter dat jouw onderneming er niet goed voorstaat. En dan wordt het ondernemen van actie om de problemen op te lossen een te grote uitdaging.

Vang je dergelijke signalen echter tijdig op, dan kan je acties gaan ondernemen zodat de onderneming er financieel beter voor komt te staan. En vaak zijn dit geeneens ingrijpende acties. Bijvoorbeeld het debiteurenbeleid optimaliseren kan al enorm helpen bij de cashflow van een onderneming.

Een keuze maken uit de boekhouders in Noord Holland

Indien je opzoek bent naar een boekhouder in Noord Holland, dan is er goed nieuws. Er is meer dan voldoende aanbod. 

Kiezen tussen een boekhoudkantoor en zzp`ers

Zoveel aanbod zelfs, dat het kiezen van de juiste boekhouder een uitdaging kan worden. Je hebt daarbij de keuze tussen het kiezen voor een ZZP boekhouder of je kan kiezen voor een boekhoudkantoor.

Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen. Een zzp`er is doorgaans goedkoper, terwijl een boekhoudkantoor een breder dienstenpakket kan aanbieden. Kleine ondernemers kunnen in  onze ogen prima werken met een zzp boekhouder. 

Dit omdat de boekhouding van kleinere ondernemingen nu eenmaal minder complex is dan de boekhouding van grotere ondernemingen. Zaken zoals pensioenvoorzieningen, welke boekhoudkundig complex kunnen zijn, kom je bij kleine ondernemingen niet al te vaak tegen.

Een investering die geld oplevert

Het inhuren van een boekhouder uit Noord Holland kost geld. Echter, een goede boekhouder levert geld op. Hij of zij zal in staat zijn jouw goede adviezen te geven. 

Bijvoorbeeld over mogelijke besparingen, maar ook over de winstgevendheid van investeringen. 

Een goed crediteuren- en debiteuren beleid levert een betere liquiditeitspositie op. En vergeet niet de belastingaangifte. Dit is een gebied waar nog steeds heel veel Nederlanders geld laten liggen. Zowel particulieren als bedrijven. En dat is gewoonweg zonde van het geld. Een goede boekhouder zal dit kunnen voorkomen.

Hoe selecteer je nu een goede boekhouder uit Noord Holland?

Hiervoor dien je in onze opinie meerdere offertes aan te vragen. Op basis van deze offertes voor de boekhouding kan je vervolgens een selectie maken van potentiële kandidaten. Daarna kan je in gesprek gaan met de mogelijke kandidaten. In dit gesprek dien je dan hun boekhoudkundige kennis te testen.

Vergeet niet de referenties na te trekken

Maar vergeet zeker ook niet naar referenties te vragen. Een referentie vertelt je veel meer dan dat iemand anders jou kan vertellen.

Daarbij is het verstandig meer dan 1 referentie na te trekken. Op die manier voorkom je dat iemand jou een positief verhaal verteld, maar in de werkelijkheid is bevooroordeeld. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen indien het over vrienden of familie gaat.

Zorg dat je zelf inzicht houdt in de boekhouding

Het is zeker aan te raden om op zijn tijd als ondernemer ook zelf een kijkje te nemen in de boekhouding. Dit kan eenvoudig indien je gebruik maakt van een online boekhoudprogramma.

Op die manier kan je eenvoudig en snel controleren dat de boekhouder zijn werk naar behoren doet. Daarnaast is het een extra stok achter de deur, indien de boekhouder weet dat jezelf ook meekijkt.

Op zoek naar een boekhouder in een andere regio?

Ben je niet op zoek naar een boekhouder in een andere regio, bekijk dan ons overzicht per provincie. Op die manier vind je altijd iemand bij jou in de buurt.