Hoe vind je een goede boekhouder in Noord Brabant? In ieder geval is er meer dan voldoende aanbod, maar je dient wel goed te vergelijken alvorens een keuze te maken. Wij zorgen ervoor dat je een goede keuze gaat maken.

Boekhouder in Noord Brabant zoeken

Om een goede boekhouder in Noord Brabant te vinden is het altijd aan te raden om op te zoek gaan naar meerdere offertes voor de boekhouding. Op basis van offertes kan je vervolgens een eerste selectie maken. Wij hebben een aantal selectiecriteria op een rij gezet, om zo te helpen bij het selecteren van een goede boekhouder.

Wat is het tarief van een boekhouder?

Een boekhouder kan best wel duur zijn. Het is echter niet noodzakelijk om teveel te betalen. Het starttarief voor een zzp boekhouder ligt zo rond de 40€. 

Dit is de prijs die je betaald voor een boekhouder met nog ziet zo heel veel ervaring. Naargelang van de langere ervaring en hogere opleiding kan dit tarief oplopen tot zo rond maximaal 80€ per uur.

Voor dat tarief heb je dan wel een zeer ervaren boekhouder die goed opgeleid is.

In de praktijk zal je voor een goede boekhouder, met voldoende ervaring, dienen te rekenen op een tarief van tussen de 50€ en 60€ per uur.

Kosten van boekhouders

Wat heb jij nodig voor jouw boekhouding?

Je dient voor jezelf te beoordelen hoe complex jouw boekhouding is. Voor een kleine MKB onderneming, of als zzp`er, heb je doorgaans geen boekhouder nodig met tientallen jaren ervaring. 

Een boekhouder die eigenlijk overgekwalificeerd is voor jouw boekhouding kost je onnodig veel geld. Aan de andere kant wil je ook absoluut geen boekhouder die niet voldoet aan jouw eisen. Je dient hiervoor een goede balans te vinden.

Laat een dure boekhouder geen standaard werk doen

Daarnaast, laat ook geen boekhouder die 80€ per uur kost, eenvoudige dagelijkse activiteiten voor jou uitvoeren, zoals het inboeken van facturen. Dit is gewoonweg verspilling van geld. 

Eventueel zou je ook kunnen kiezen voor een combinatie. Voor de dagelijkse activiteiten huur je iemand in die relatief goedkoop is. Daarnaast neem je dan een goed gekwalificeerde boekhouder die de boekhouding overziet. 

Hij of zij kan dan een aantal uren per maand ondersteunen om te zorgen dat de boekhouding op orde is. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen deze meer eenvoudige zaken zelf te doen. 

Ervaring en opleiding

Er bestaan voor de opleiding tot boekhouder verschillende gradaties. Een boekhouder kan achtereenvolgens de volgende opleidingen genieten:

Hoe hoger de opleiding, des te hoger het uurtarief zal worden. In onze opinie is een MBA opleiding een goede basis voor het doen van de boekhouding voor kleine ondernemers. Is jouw boekhouding meer complex, dan zou iemand met een SPD opleiding geschikt kunnen zijn. 

Hier geldt echter ook weer, laat iemand met een SPD opleiding geen simpele werkzaamheden verrichten zoals het inboeken van facturen. Dat is zonde van het geld.

Kies altijd voor iemand met ervaring

In onze ogen is het altijd aan te raden om voor iemand te kiezen met minimaal een aantal jaren ervaring. De praktijk is nu eenmaal anders dan hetgeen je leert via een opleiding.

Daarnaast is het ook geen gegeven dat theoretisch goed geschoolde mensen de beste zijn op het gebied van de kennis toepassen in de praktijk. 

Ideaal is het om iemand te vinden die al de nodige ervaring heeft op een zelfde gebied als waar jij naar op zoek bent. Dat zal veel tijd schelen en je bovendien een betere garantie verschaffen dat de boekhouder weet wat hij of zij dient te doen.

Goede boekhouder Noord Brabant

Kijk ook buiten jouw regio

In onze opinie is het niet noodzakelijk dat een boekhouder zich bij jij in de regio bevindt. Het is in onze ogen dan ook geen noodzaak om specifiek op zoek te gaan naar een boekhouder in Noord-Brabant. 

Doordat een boekhouder de financiële administratie prima op afstand kan bijhouden, is dit geen noodzaak. Wel is het aan te bevelen om regelmatig contact te onderhouden. Dit kan echter ook prima via videobellen. Daarnaast kan je altijd zelf via een online boekhouden de boekhouding inzien. Dit is iets wat wij overigens altijd aanbevelen om te doen.

Door ook buiten jouw regio te zoeken, vergroot je het aanbod van boekhouders waar je uit kan kiezen. Dit kan er dan weer voor zorgen dat je minder geld kwijt bent, of voor hetzelfde tarief een beter gekwalificeerde administrateur kan vinden. Ben je bijvoorbeeld woonachtig in `s-Hertogenbosch, ga dan ook eens op zoek naar een boekhouder in Utrecht of zelfs boekhouders in Limburg.