Op zoek naar een boekhouder in Limburg? Dan zijn er meer dan voldoende opties waaruit je kan kiezen. Naast een groot aanbod aan zzp`ers zijn ook grote boekhoudkantoren actief in de provincie Limburg.

Wanneer je opzoek gaat naar een boekhouder wil je uiteraard zeker weten dat je kiest voor een goede boekhouder. Want de gevolgen van een slechte boekhouder kunnen gigantisch groot zijn. Het kan zelfs de ondergang van jouw onderneming inleiden.

Boekhouder Limburg - ZZP of kantoor

Het voordeel van een zzp`er is dat deze doorgaans goedkoper zijn. Zij hebben nu eenmaal niet de kosten van een duur kantoorpand en andere overhead zoals secretaresse en receptiemedewerkers. Dit vertaalt zich in een lager uurtarief.

Daarentegen staat dat je bij het kiezen voor een boekhoudkantoor toegang hebt tot meer medewerkers, met expertise op verschillende gebieden.

De een is een  expert op het gebied van boekhouden en een ander kan weer een expert zijn op het gebied van BTW of andere belastingen.

Boekhouder Limburg zzp

Zoek een boekhouder die past bij jouw onderneming

In mijn opinie is het erg belangrijk om op zoek te gaan naar een boekhouder met de juiste kennis met betrekking tot jouw onderneming. Doe je geen transacties buiten de landsgrenzen, dan is kennis betreffende intracommunautaire transacties en internationale btw vraagstukken overbodig.

Is dit echter wel het geval, dan is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een boekhouder in Limburg die wel over deze specifieke kennis beschikt.

Dis is slechts een voorbeeld. Er zijn nog vele andere voorbeelden te verzinnen op dit gebied. Specifieke branches vragen om specifieke kennis.

Kleine bedrijven kunnen in onze opinie het beste opteren voor een zzp boekhouder. DIt omdat deze goedkoper zijn en ook prima kunnen voorzien in de behoefte. Een boekhouding van een kleine onderneming is nu eenmaal minder complex dan de boekhouding van een grote onderneming.

Vergelijken en referenties vragen voordat je een beslissing neemt

Alvorens een keuze te maken uit het aanbod van boekhouders in Limburg is het verstandig om goed te vergelijken.

Dit kan je eenvoudig doen door het aanvragen van verschillende boekhouding offertes

Op die manier krijg je niet een offerte van alle boekhouders in Limburg, maar toch krijg je dan direct een groot aantal offertes waaruit je kan kiezen. Dit bespaart je veel tijd.

Referenties en vergelijken

Kwaliteit is belangrijker dan prijs

Prijs is slechts een criteria. Je kan zelfs zeggen dat kwaliteit nog belangrijker is. De kwaliteit van een boekhouder kan je achterhalen door een persoonlijk gesprek en op die manier de kennis te testen. 

Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd vragen om referenties. Kijk dan wel uit dat het geen referenties zijn uit een vriendenkring. Raadzaam is dan ook om bijvoorbeeld te vragen naar een lijst van een vijftal referenties, waaruit je dan zelf de keuze maakt wie je daadwerkelijk gaat raadplegen.

Een boekhouder buiten Limburg kiezen

Doordat boekhouden meer en meer online wordt gedaan, wordt de locatie van een boekhouder steeds minder belangrijk. 

Bent u op zoek naar een boekhouder in Limburg, dan zou je ook kunnen overwegen een boekhouder te kiezen van een andere locatie, die zijn werk online kan doen. Op die manier is de keuze nog groter en is de kans op het vinden van de beste boekhouder voor een gunstig tarief nog groter.

Maak altijd goede afspraken

Voordat je daadwerkelijk in zee gaat met een boekhouder, is het belangrijk om goede afspraken te maken. Wat dient de boekhouder allemaal voor jou te doen en hoe ga je de boekhouder betalen. 

Kies je voor een all in tarief, of ga je voor een uurtarief waarbij je voor elk afzonderlijk gewerkt uur dient te betalen.

Maar denk er ook goed over na wat je eventueel zelf zou kunnen doen. Veel zaken zijn in mijn ogen prima zelf te doen, waardoor je kan besparen op de kosten van een boekhouder. Hiervoor is het belangrijk om een eenvoudig boekhoudprogramma te gebruiken waarmee jezelf overweg kan.

Overzicht van de beschikbare boekhouders

In onderstaand overzicht kunt u per stad een overzicht bekijken van de beschikbare boekhouders.