Boekhouder in Zwolle

Op zoek naar een boekhouder in Zwolle? Dan is er aan keuze geen gebrek. Er zijn maar liefst meer dan 100 boekhouders actief in de regio zwolle! Ga je zoeken in de provincie Overijssel, dan is het aanbod nog veel groter.

Het inzichtelijk hebben van de financiële situatie is voor ondernemers van essentieel belang. De basis hiervoor is dat je de boekhouding op orde hebt. Daarnaast kan de juiste persoon jou ook voorzien van financieel advies.

Welke taken door een boekhouder laten uitvoeren

Een boekhouder kost geld. Alles wat je door een boekhouder in Zwolle laat doen, dien je te betalen. Het is dan ook verstandig om een goede afweging te maken, over wat jezelf wilt doen en wat je liever uitbesteed. Zo kan je ervoor kiezen om zelf de facturen te verwerken, maar de aangifte omzetbelasting door een boekhouder uit te laten voeren. 

Laat je de gehele boekhouding door een boekhouder bijhouden, dan zal je substantieel meer kwijt zijn. Maar indien je hier absoluut niet goed in bent, dan is het alsnog een verstandige keuze.

Automatiseren zal geld besparen

Door het gebruik van online boekhoudsoftware voor de financiële administratie kan je veel zaken automatiseren. Hierdoor zal het verwerken van facturen en betalingen maar weinig tijd kosten. Het gebruik maken van een boekhoudkoppeling en de scan en herken functie die veel boekhoudpakketten bieden, zal veel tijd en geld besparen.

Direct gratis offertes aanvragen

Administratiekantoor of ZZP`er

Je kan uiteraard terecht bij een van de administratiekantoren in Zwolle. Maar ook kan je een boekhouder in Zwolle op ZZP basis inhuren. Hierdoor zal je doorgaans goedkoper uitzijn. 

Het nadeel is dan wel dat je aangewezen bent op één persoon. Is deze persoon met vakantie of mocht de persoon onverhoopt langdurig uitvallen door ziekte, dan heb je direct een probleem.

Let ook op het verschil tussen een boekhouder en accountant. Een accountant zal fors duurder zijn en deze heb je als ZZP`er of MKB`er niet nodig.

Per uur of per maand betalen

Meer en meer boekhouders bieden een all in tarief, waarbij je precies weet wat je per maand kwijt bent. Let er wel altijd goed op wat is inbegrepen en wat als meerwerk geldt. Let hierbij extra op de aangifte inkomstenbelasting.

Als je hiervoor extra dient te betalen, dan kan door een boekhouder in te schakelen, er al snel een paar honderd euro extra bijkomen.

Kosten boekhouder in Zwolle

Bij het bepalen van de maandprijs wordt er gekeken naar de omvang van jouw onderneming, zodat er goed kan worden ingeschat wat de maandelijkse kosten zijn. Ook gelden er dan voorwaarden waar jezelf aan dient te houden. Bijvoorbeeld zelf de facturen en bonnen in een digitaal archief plaatsen. 

Hetgeen je maandelijks kwijt bent voor een zzp boekhouding zal je waarschijnlijk reuze meevallen. Om jouw boekhouding bij te houden is in dat geval niet al teveel werk. Ook zijn zaken als een btw-aangifte redelijk standaard en kan doorgaans met een paar klikken worden gedaan.

Vergeet ook niet dat kwaliteit voorop staat. Een goedkope boekhouder, die zijn werk niet goed doet, gaat je uiteindelijk veel meer kosten.

Referenties checken

Met name bij een boekhouder op ZZP basis in Zwolle, is het van belang om goed de referenties te checken. Je dient er zeker van te zijn, dat de persoon die je wilt inhuren goed op de hoogte is van de huidige wet en regelgeving. 

Dat is een vereiste voor goede boekhouders. Bij administratiekantoren wordt er doorgaans meer aandacht besteed aan training en regelmatige bijscholing. Bij een ZZP boekhouder hoeft dit niet per definitie het geval te zijn.

Op zoek naar een goede en betaalbare boekhouder? Wij helpen jou bij het gratis aanvragen van meerdere boekhoud offertes. Wacht niet langer en vraag direct een offerte aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *