Op zoek naar een boekhouder in Groningen? Administratiekantoren in Groningen zijn er voldoende. Maar hoe weet je nu dat je een goede en betrouwbare boekhouder in Groningen hebt gevonden? En dat deze daarnaast ook niet teveel in rekening brengt.

Boekhouder Groningen

Wat verwacht je van de boekhouder?

Ten eerste is het van belang om goed te bepalen wat je van een boekhouder verwacht. De aangifte omzetbelasting verzorgen is een van de meest voorkomende taken die wordt uitbesteed. Maar ook het inboeken van facturen, het uitvoeren van betalingen en het verwerken van bankafschriften zijn allemaal zaken die je kan uitbesteden.

Des te meer je gaat uitbesteden op het gebied van de financiële administratie, des te meer het zal gaan kosten. Het kan in onze ogen dan ook zeker geen kwaad om te kijken of jezelf het een en ander kunt doen. 

Elk uurtje dat jezelf aan de boekhouding besteed, zal er uiteindelijk voor zorgen dat je minder geld kwijt bent aan het boekhouden. Dat gaat dan echter wel ten koste van de tijd die je kan besteden aan het ondernemen. Dit is een afweging die je voor jezelf dient te maken.

Aangifte inkomstenbelasting & de jaarrekening

De aangifte inkomstenbelasting voor zzp`ers vraagt behoorlijk wat extra kennis ten opzicht van een aangifte inkomstenbelasting voor mensen in loondienst.

Daarnaast dien je ook een jaarrekening op te stellen.

Omdat het van belang is dat je alle kosten aftrekt die je kan aftrekken en daarnaast ook gebruik maakt van de geldende regelingen, is het inhuren van een boekhouder in onze opinie een verstandige zet.

Tenzij je uiteraard zelf goed op de hoogte bent van de wet- en regelgeving op fiscaal gebied.

Boekhouders in Groningen

Gebruik maken van een boekhouder op afstand

Kan je geen goede boekhouder in Groningen vinden, of wil je jouw zoekterrein uitbreiden? Dat kan ook. Veel boekhouders bieden hun diensten op afstand aan, dit zijn als het ware online boekhouders. In onze opinie is dit zeer goed mogelijk. 

Indien je gebruik maakt van online boekhouden, dan maakt de locatie waar iemand zich bevindt eigenlijk niet zoveel meer uit. Door ook te zoeken buiten de provincie Groningen zal het aanbod aan boekhouders toenemen.

Vergelijken en besparen

Op veel gebieden is de trend “vergelijken en besparen" ingezet. Dit geldt ook voor boekhouders.

Door offertes van boekhouders aan te vragen, kan je deze eenvoudig vergelijken en daardoor het beste aanbod uitkiezen. 

Ook  hier geldt, vraag niet alleen offertes aan van boekhouders in Groningen. Door het zoekgebied te vergroten zal het aanbod toenemen. Daarnaast, een offerte aanvraag is eenvoudig. Met een enkele, gratis en vrijblijvende aanvraag, ontvang je direct offertes van meerdere boekhouders.

Vergelijken en besparen

Hoeveel kost een boekhouder?

Hoeveel je per maand voor een boekhouder in Groningen kwijt bent, hangt van verschillende factoren af. Uiteraard speelt het aantal uren dat benodigd is een grote rol. Maar daarnaast spelen ervaring en opleiding van de boekhouder ook een grote rol bij het uurtarief dat in rekening wordt gebracht.

Je dient ervan uit te gaan dat een boekhouder minimaal 40€ per uur kost. Dit kan dan oplopen tot een uurtarief van 80€. Een boekhoudkantoor in Groningen zal doorgaans duurder zijn dan een zzp boekhouder. 

Door van tevoren goede afspraken te maken weet je waar je aan toe bent. Dat is in onze opinie altijd aan te raden. En maak dan niet alleen mondelijke afspraken, maar zet dit ook op papier.

Heb je vragen, wij helpen je graag. Neem dan contact met ons op en dan proberen wij jou te helpen.