Op zoek naar een boekhouder in Gelderland? Op onze website vind je een overzicht van boekhouders die zich in Gelderland bevinden. Maar hier willen we gelijk opmerken dat locatie steeds minder belangrijk wordt.

Locatie wordt steeds minder belangrijk

Boekhouden wordt gedaan door middel van een online boekhoudprogramma. Online boekhouden is gewoonweg de standaard. Daardoor maakt het eigenlijk weinig uit waar een boekhouder zich bevindt. Al het werk kan gewoon op afstand worden gedaan. Of het nu gaat om de financiële administratie of de fiscale aangiften. Je kan dus ook prima gebruik maken van een online boekhouder.

Zorg voor regelmatige afspraken met een boekhouder

Dat neemt niet weg dat het op zijn tijd wel verstandig is om fysiek met de boekhouder af te spreken. De cijfers en de boekhouding bespreken is nu eenmaal ontzettend belangrijk. 

Een goede boekhouder kan je namelijk als ondernemer zijnde van waardevolle informatie voorzien. Daarnaast kijkt een boekhouder met een neutrale blik naar de cijfers. Een ondernemer daarentegen wil nog wel eens met een gekleurde bril kijken naar de cijfers van de onderneming.

Fysiek afspreken of via Skype

Wil je regelmatig afspreken met een boekhouder, dan is het natuurlijk wel van belang dat deze boekhouder niet al te ver weg woont. Want dan ga je veel betalen voor de reiskosten. 

Vergeet daarentegen niet dat je tegenwoordig ook veel via Skype of Zoom kan doen. Op die manier kan je jezelf ook afvragen of je wel wilt dat de boekhouder zijn tijd gaat besteden aan het reizen.

In dat geval kan je in plaats van een boekhouder in Gelderland ook op zoek gaan naar een boekhouder in een andere regio.

Skypen met een boekhouder

Boekhouders in andere regio`s

Door bijvoorbeeld te kijken naar boekhouders in Limburg of boekhouders in Friesland wordt het aanbod van boekhouders vele male groter. Door eenvoudig een offerte voor de boekhouding aan te vragen, kan je al deze boekhouders ook nog eens op een eenvoudige manier bereiken. 

Je hoeft slechts een boekhoud offerte in te dienen waarna verschillende boekhouders uit verschillende regio`s hierop zullen reageren. Een boekhouder in Gelderland vinden is in onze ogen niet altijd een must.

Hoe kies je de juiste boekhouder?

Uit de offertes die je ontvangt, van een boekhouder in Gelderland of een andere regio, dien je dan een keuze te maken. De kosten die een boekhouder of administrateur in rekening brengt zijn uiteraard ontzettend belangrijk. Maar in onze ogen nog belangrijker is dat een boekhouder van toegevoegde waarde is.

De toegevoegde waarde zit hem vooral in een stukje advies. Waar zou jij als ondernemer op dienen te letten? En ook al betaal je misschien een paar euro extra, dat verdient zich dan weer razendsnel terug.

De standaardzaken zoals de aangifte inkomstenbelasting, ook wel aangifte ib genoemd, zal elke boekhouder wel kunnen verzorgen. Maar het stukje advisering is waar de echte professionals zich onderscheiden.

Beste boekhouder Gelderland vinden

Vraag altijd naar referenties

Op voorhand kan het best wel lastig zijn om iemand op kwaliteit te beoordelen. Elke administrateur vindt zich uiteraard de beste. Door te vragen naar verschillende referenties en ook door het stellen van de juiste vragen, kom je er echter snel achter of iemand net zo goed is als dat deze persoon beweert.

Voordat je definitief een keuze maakt, is het van belang om hier goed de tijd voor uit te trekken. Het natrekken van meerdere referenties is in mijn ogen altijd een must. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je met de verkeerde persoon in zee gaat.

Daarnaast dien je ook altijd na te gaan of de persoon van jouw keuze staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Behoudt ook zelf inzicht in de boekhouding

Vraag ook naar het boekhoudprogramma waarmee een boekhouder wilt werken. Wij raden namelijk altijd aan dat je zelf ook toegang hebt tot dit boekhoudprogramma. 

Niet alleen is het van belang om ook zelf bijvoorbeeld de debiteurenposten op zijn tijd te bekijken, een oogje in het zeil houden is altijd een must. 

Zorg ervoor dat jouw boekhouder weet dat je zelf ook de boekhouding bekijkt. Op die manier dwing je hem of haar om zijn of haar werk goed en tijdig te doen. Indien zij weten dat jezelf niet naar de cijfers kijkt, kan de verleiding om voorrang te geven aan andere klanten groter worden. Dit dien je gewoonweg te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.