Op zoek naar een boekhouder in Friesland om de financiële administratie bij te houden? Op onze website vind je een groot aanbod van boekhouders in Friesland.

Een goede boekhouding is ontzettend belangrijk

Het belang van een goede boekhouding is ontzettend groot. Het is daarom belangrijk om in zee te gaan met een goede en gekwalificeerde boekhouder. 

Uiteraard is het belangrijk hoeveel een boekhouder kost, maar in onze ogen is het nog belangrijker om te kiezen voor een betrouwbare boekhouder. Want iemand die niet weet wat hij of zij doet, kan veel ellende veroorzaken.

Zoek ook buiten de provinciegrens

Indien je een ondernemer bent in de provincie Friesland, of je bent een particulier die op zoek is naar ondersteuning voor bijvoorbeeld de belastingaangifte, dan kan je ook buiten de provinciegrenzen kijken.

Het gemak en belang van online boekhouden

Bijna alle boekhouders maken tegenwoordig wel gebruik van online boekhouden. Hierdoor is de locatie waar iemand zich bevindt minder relevant. Alles kan gewoon op afstand worden gedaan. Voor een ondernemer is Friesland is een boekhouder in Friesland dan ook niet strikt noodzakelijk.

Digitaal facturen en banktransacties verwerken

Facturen ontvang je voornamelijk digitaal en indien dit niet het geval is, dan kan je de factuur gewoon inscannen en op die manier doormailen naar degene die voor jou de financiële administratie bijhoudt.

Je kan bij een online boekhoudprogramma zelfs eenvoudig een factuur direct in het digitale archief plaatsen, zodat deze ook nog eens sneller verwerkt kan worden.

Hetzelfde geldt voor de banktransacties. Niemand werkt meer met papieren afschriften. Een online boekhoudprogramma maakt of gebruik van een volledig automatische koppeling met de bankrekening, of de transacties worden gedownload in het MT940 formaat en op die manier eenvoudig ingelezen in het boekhoudprogramma. 

boekhouder friesland digitaal

Dit bespaart ontzettend veel tijd ten opzichte van het verwerken van papieren bankafschriften, zoals dat in het verleden werd gedaan. Dit bespaart jou als ondernemer zijnde weer veel geld, want je dient uiteindelijk voor elk uur dat de boekhouder voor jou actief is te betalen.

Eenvoudig vergelijken door een offerte aanvraag

Wil je eigenlijk meerdere boekhouders met elkaar vergelijken op basis van het tarief en de referenties? Dan kan je eenvoudig boekhouding offertes aanvragen. Hiermee kan je binnen een paar minuten een offerte aanvraag versturen naar meerdere boekhouders. 

Zij zullen jou dan binnen 24 uur hun offerte doen toekomen. Dit bespaart je veel tijd in vergelijking met dat je dit zelf gaat doen. Dan dien je eerst te zoeken naar boekhouders en vervolgens zelf één voor één te gaan aanschrijven. Met een offerte aanvraag gaat dit veel sneller.

Hoeveel kost een goede boekhouder?

Indien je offertes van boekhouders in Friesland hebt ontvangen, dan dien je nog een keuze te maken. Uiteraard is het tarief van de boekhouder in Friesland ontzettend belangrijk. 

Deze tarieven variëren tussen de 40€ en 70€ per uur. Het verschil in tarief hangt met name af van de kennis en ervaring van een boekhouder. Des te meer ervaren iemand is en des te hoger opgeleid, des te hoger het uurtarief zal zijn.

Zoals al gezegd, kwaliteit is belangrijker dan de prijs. Maar huur ook niet iemand in die eigenlijk overgekwalificeerd is. Voor een gemiddelde zzp'er en MKB'er heb je bijvoorbeeld geen registeraccountant nodig. 

Iemand die de RA titel mag voeren zal een behoorlijk stuk duurder zijn dan degene die niet in het bezit zijn van deze titel. Maar kies je hier toch voor, dan verspil je eigenlijk onnodig geld.