Elke ondernemer heeft wel een boekhouder nodig. Ondernemers in Flevoland zullen in eerste instantie op zoek gaan naar een boekhouder in Flevoland.

Dient een boekhouder zich in de buurt te bevinden?

Op zich is het handig om een boekhouder te hebben die zich bij jou in de buurt bevindt. Ga je echter zoeken in een grotere regio, dan zal het aanbod van boekhouders toenemen. In dat geval heb je meer keuze en daarbij een grotere kans op het vinden van een goede boekhouder tegen een acceptabel tarief.

De invloed van online boekhouden

Doordat online boekhouden inmiddels de standaard is, zijn wij van mening dat de locatie steeds minder belangrijk wordt. Je kan alle facturen eenvoudig digitaal doorsturen. Daarnaast kan een boekhouder op afstand de banktransacties inlezen in het boekhoudprogramma.  Indien  je gebruik maakt van een volledig automatische koppeling, dan is zelf het downloaden en inlezen van banktransacties niet langer noodzakelijk.

Regelmatig contact via videobellen

Het fysiek afspreken met een boekhouder wordt in onze ogen ook steeds minder belangrijk.

De corona crisis heeft ons geleerd dat het op afstand werken ook een prima optie is. Door het gebruik van Skype of Zoom kan je eenvoudig met de boekhouder de cijfers bespreken. 

In onze ogen kan je op die manier reistijd besparen en deze tijd beter besteden aan een extra video call.

Dit zou je zelfs op regelmatige basis kunnen doen.

Videobellen met boekhouder

Wat verwacht je van jouw boekhouder?

Voordat je offertes gaat aanvragen voor een boekhouder in Flevoland, dien je eerst zelf te bepalen wat je precies nodig hebt. Wil je een boekhouder inhuren die de gehele administratie gaat verzorgen, of wil je iemand hebben die alleen de complexe taken op zich nieemt. 

Dit is van belang om te bepalen hoeveel uren per week er nodig zijn om de administratie bij te houden. Alleen op die manier weet je zeker hoeveel de boekhouder in Flevoland jou gaat kosten.

Offertes aanvragen vanuit andere regio`s

Maar zoals hierboven al aangegeven, kijk ook eens buiten de regio. Een boekhouder in Friesland of een boekhouder in Noord Holland kan op afstand ook prima jouw administratie bijhouden. 

Neem eens contact op met een boekhouder buiten de regio om te kijken of je op die manier op de kosten van de boekhouding kan besparen. 

Dit kan je overigens eenvoudig doen door een offerte voor de boekhouding aan te vragen. Het is dus absoluut niet noodzakelijk om zelf individuele boekhouders te gaan benaderen. Daarnaast is het aanvragen van een offerte geheel gratis. Hiermee bespaar je in onze ogen veel tijd.

Boekhouders Nederland

Besparen op de kosten van de boekhouding

De meeste tijd bij het boekhouden gaat zitten in de dagelijkse routinematige activiteiten, zoals het verwerken van de banktransacties en het verwerken van de inkomende facturen. 

Je zou kunnen overwegen om dit zelf te gaan doen. Zeker indien de boekhouder in Flevoland jou op weg helpt, is dit in onze ogen prima zelf te doen. Op die manier hoef je minder uren gebruik te maken van de administrateur. 

Het is natuurlijk wel zo dat de tijd die jezelf gaat besteden aan het boekhouden, tijd is die je niet aan het ondernemen kan besteden. 

Deze afweging dien je altijd te maken. Indien een uur besteden aan het ondernemen je meer oplevert dan hetgeen een uur van de boekhouder kost, dan is het verstandig om dit gewoon uit te besteden.