Boekhouder Eindhoven

Volgens de laatste gegevens zijn er in Eindhoven maar liefst 273 boekhouders actief. Dit verschilt van zzp boekhouders tot administratiekantoren in Eindhoven, met tientallen medewerkers. Aan keuze dus geen gebrek. De uitdaging is dan ook om een goede boekhouder in Eindhoven vinden.

Want hoe ga je nu een keuze maken uit dit gigantische aanbod? Wij helpen je met maken van de juiste keuze. En vergroot je het zoekgebied en ga je op zoek naar een boekhouder in Noord-Brabant, dan wordt de keuze alleen nog maar groter.

Boekhouders voor elke onderneming

In Eindhoven vind je een boekhouder voor elke onderneming. Of je nu een zzp`er bent of je bezit een MKB onderneming, er is altijd wel een boekhouder die bij jou past. Of je nu op zoek bent naar een goedkope boekhouder, of dat je liever iets meer wilt betalen voor een ervaren boekhouder. Ook in dat geval is er meer dan voldoende keuze.

Accountant of boekhouder

Dan bestaat er ook nog een verschil tussen een accountant en een boekhouder.

Een accountant dient te zijn ingeschreven en een boekhouder is een vrij beroep. Vanuit dat oogpunt is een accountant aanzienlijk duurder dan een boekhouder. 

Bent u op zoek naar iemand die de boekhouding van een eenmanszaak of MKB onderneming dient bij te houden, dan is het niet noodzakelijk om het hogere tarief voor een accountant te betalen. Zzp`ers hebben voldoende aan een boekhouder.

Accountant of boekhouder

Hoe vind je een goede en betrouwbare boekhouder?

Alle boekhouders zullen jou vertellen dat ze goed en betrouwbaar zijn. Er gaat uiteraard niemand op voorhand vertellen dat zij eigenlijk niet zo goed zijn en dat je ze ook niet kunt vertrouwen.

Maar hoe weet je nu zeker dat je gaat kiezen voor een boekhouder die echt goed is? Hiervoor kunnen we een aantal tips verstrekken, die je hier zeker bij zullen helpen. 

  • Vraag altijd om referenties. Hoe meer referenties des te beter. Je hoeft uiteraard niet zelf tientallen ondernemers te gaan bellen om te vragen naar hun ervaringen. Indien je de referenties krijg aangeleverd kan je zelf een selectie maken en vervolgens informatie inwinnen. Met meerdere referenties sluit je uit dat je bevriende ondernemers van de boekhouder gaat benaderen.
  • Bereid een paar goede vragen voor. Door een boekhouder per telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek een goede inhoudelijke vraag te stellen, kom je direct te weten hoe het zit met zijn kennis. Kan hij of zij de vraag niet direct beantwoorden, of twijfelt de persoon, dan zou je zelf ook dienen te twijfelen aan de kwaliteit van de boekhouder.

Hoeveel van de boekhouding ga je uitbesteden?

Het antwoord op deze vraag bepaald grotendeels hoeveel geld je per maand kwijt zal zijn voor de boekhouder. 

In andere woorden, des te meer jezelf gaat doen, des te lager de kosten zullen uitvallen. 

Besteed je de volledige boekhouding uit, dan zullen de kosten hoger uitvallen, dan dat je bijvoorbeeld alleen de belastingaangiftes, zoals de btw aangifte, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting uitbesteed.

Kosten boekhouders Eindhoven

Boekhouding en financieel advies

In onze opinie is het verstandig om optimaal gebruik te maken van de expertise van een  boekhouder. Naast de standaard activiteiten met betrekking tot het bijhouden van de boekhouding, is financieel advies ook uitermate belangrijk. 

Op deze manier zorgt de boekhouding uitbesteden ervoor dat je ook gebruik kunt maken van een sparringpartner op het gebied van financiële vraagstukken.

Uiteindelijk breng je jouw auto ook naar een garage om onderhoud uit te laten voeren door een expert. Dus waarom roep je niet de hulp in van een financieel expert om je te laten adviseren op financieel vlak?

Hoe vind je snel de beste boekhouder in Eindhoven?

De beste boekhouder in Eindhoven vind je eenvoudig door boekhouder offertes aan te vragen. Niet alleen bespaar je op deze manier veel tijd bij het vinden van een boekhouder, het is geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Of je nu op zoek bent naar een zzp boekhouder of een boekhoudkantoor in Eindhoven. Je zal al binnen 24 uur de eerste boekhouding offertes ontvangen voor het bijhouden van de financiële administratie.

Wij bieden via onze website de mogelijkheid om snel meerdere offertes aan te vragen.

Direct gratis offertes aanvragen

Welke boekhouder past het best bij jou?

Alle boekhouders dienen te beschikken over algemene kennis op het gebied van wet- en regelgeving. Daarnaast is er ook sprake van specifieke kennis die een boekhouder dient te bezitten die voor jou of jouw onderneming van belang is.

Zo is de belastingaangifte voor een bv anders dan de aangifte inkomstenbelasting. Dit vereist specifieke kennis. In onze opinie is het vanuit dat oogpunt niet verstandig om voor de belastingaangifte van een bv een boekhouder te kiezen, die enkel ervaring bezit op het gebied van de inkomstenbelasting. 

Zoek naar een boekhouder die ervaring en kennis bezit, op de terreinen die voor jou van belang zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *