Boekhoud app android

Het aanbod van apps is gigantisch en groeit nog dagelijks. Het zal daarom ook geen verrassing zijn dat een boekhoud app android gebaseerd ook beschikbaar is.

Android, windows en Apple

Het grote verschil zit hem in hoe de de verschillende apps worden beheerd. Android is open source en iedereen kan een app in de Google play store plaatsen. Voor Apple is dit iets lastiger. Apple dient alle apps goed te keuren.

Hierdoor is het aanbod van android apps groter dan het aantal Ios of Apple apps. Daarentegen wordt er weleens beweerd dat hierdoor de Apple apps veiliger zijn dan Android apps.

Of dit daadwerkelijk zo is, valt moeilijk te bewijzen. Het belangrijkste is dat je de uitgever van de app moet kunnen vertrouwen. Veel apps verschijnen in een Ios en Android versie. Deze zullen dan ook beide in het geval van veiligheid gelijkwaardig zijn.

Het is echter wel zo dat een onbekende uitgever altijd een risico met zich meebrengt. Dit geldt ook voor een boekhoud app android. Omdat je veel gevoelige informatie vastlegt via een app, is veiligheid en betrouwbaarheid in mijn opinie dan ook extreem belangrijk. Persoonlijk zou ik dan ik ook geen app installeren of gebruiken van een bedrijf of een persoon die je niet kent.

In bijna alle gevallen komt een online boekhoudprogramma inclusief een app. Indien je een van de bekende online boekhoudprogramma`s gebruikt, dan weet je dus ook dat de app van goede kwaliteit zal zijn.

Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop

Veiligheid en betrouwbaarheid van de aanbieders van online boekhoudsoftware is van extreem belang voor de aanbieders hiervan. Als er een probleem optreed met de veiligheid of betrouwbaarheid van een boekhoudpakket dan is dit voor de uitgevers hiervan desastreus.

Waarschijnlijk kunnen zij dan per direct stoppen met het aanbieden van een boekhoudpakket. Want wie wil er nou een boekhoudprogramma kopen en gebruik maken van dergelijke software indien de veiligheid niet op orde is. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat veiligheid een van de speerpunten is van de ontwikkelaars van dergelijke software.

Welk besturingssysteem kiezen?

Een boekhoudprogramma zoals E boekhouden heeft voor elk besturingssysteem een app. Je kunt dus kiezen voor de app die past bij jouw telefoon. Heb je een Samsung dan kan je de boekhoud app android kiezen. Je kan ook op de smartphone of tablet de verschillende versies van de app installeren. Zo kan je bijvoorbeeld, als je naast jouw Samsung telefoon, een Ipad hebt, ook de app van de app store op de Ipad installeren. Er is dus een app voor iedere gebruiker.

Wat kan je allemaal met een boekhoud app?

Afhankelijk van de app die je gebruikt heb je verschillende app functionaliteiten. Standaard functionaliteiten die je bij elke goede mobiele app tegenkomt zijn:

  • Foto van het bonnetje wat je hebt ontvangen maken en direct uploaden.
  • Heel gemakkelijk de boekhouding inzien
  • Het btw overzicht bekijken voordat je deze opstuurt.  

Facturen maken kan ook met sommige administratie apps. Persoonlijk doe ik dit soort zaken liever via mijn laptop. Het kan echter handig zijn als je een klus hebt afgerond bij een klant en je wilt direct de factuur opmaken. Deze kan je dan vervolgens per e mail direct naar de klant versturen. Alles wat je onderweg nodig hebt op het gebied van online boekhouden kan je op die manier met de app direct regelen.

Als we als voorbeeld e boekhouden.nl nemen, dan kan je met de bijbehorende app::

  • Foto`s maken van facturen en bonnetjes en direct uploaden
  • Direct de gewerkte uren registreren.
  • De informatie uit de boekhouding zoals winst- en verliesrekening, banksaldo, open debiteuren en crediteuren posten bekijken.

Mijn opinie

Persoonlijk heb ik een voorkeur om het echte boekhouden via de online versie te doen. De app is een zeer handige extra. Om echter de gehele boekhouding via een app bij te houden vind ik niet erg praktisch

Daarentegen merk ik wel dat je na verloop van tijd de app steeds meer gaat gebruiken. Even snel iets nakijken gaat dan toch net iets sneller en gemakkelijker via de app.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *