Het verschil tussen accounting software en boekhoudsoftware

Accounting is de Engelse term voor boekhouden. Accounting software is dan eigenlijk ook gewoonweg hetzelfde als boekhoudsoftware. 

Wanneer je in het Nederlands gaat zoeken zal je dan waarschijnlijk op zoek gaan naar boekhoudsoftware. Toch willen wij je helpen met informatie over accounting software.

Goede boekhoudsoftware of accounting software?

Er is inmiddels op de Nederlandse een ruim en goed aanbod van boekhoudsoftware beschikbaar. De heftige concurrentie maakt dat de prijzen voor een goed boekhoudprogramma reuze meevallen. Ik durf zelfs te beweren dat dit goedkoop te noemen is.

De achtergrond hiervan is dat het om zogenaamde SAAS software gaat. SAAS staat voor Software as a Service. Het voordeel voor de aanbieders hiervan is dat een extra gebruiker weinig kosten met zich meebrengt. Als het aantal gebruikers stijgt zal de omzet en winst navenant stijgen. Daarom is het aantrekkelijk om met concurrerende prijzen zoveel mogelijk gebruikers binnen te halen.

Goede en eenvoudige software

Bijna alle programma`s die je online kunt vinden zijn gericht op eenvoud en gemak. Dit houdt echter niet in dat het slechte accounting software is. Een eenvoudig boekhoudprogramma voldoet in bijna alle gevallen. Zeker voor eenmanszaken, zzp`ers en zelfs voor MKB`er.

Online accounting software biedt veel functionaliteit

Het verbaast mij soms wat voor functionaliteiten er wordt geboden met programma`s die soms maar 10€ per maand kosten. Je kunt bijvoorbeeld veel zaken automatiseren en het verzenden van een BTW aangifte wordt een fluitje van een cent. Daarnaast heeft bijna alle accounting software ook wel een boekhoud app die bij de prijs is inbegrepen.

Wil je een boekhoudprogramma kopen, dan zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Zo zijn de programma`s zoals e boekhouden.nl, My Finance en Rompslomp zeer goede online boekhoudprogramma`s. Het programma Rompslomp door veel boekhouders en accountants gebruikt. Dat geeft wel aan dat het met de kwaliteit wel goed zit. 

Niet langer boekhouden in Excel

Ook al neemt het aantal ondernemers wat de boekhouding in Excel bijhoudt snel af,,er zijn er nog steeds die dit doen. Mijn inziens is dit compleet achterhaald. Online boekhouden  maakt het boekhouden zoveel gemakkelijk en sneller en doet ook nog eens de kans op fouten afnemen, wat veel meer waard is dan de licentiekosten die je dient te betalen.

Als je dan ook nog eens kijkt naar het begrip opportunity costs hetgeen inhoudt de kosten van iets anders wat je niet kan doen, dan is het een zeer goede investering. Want de tijd die vrij komt kan je investeren in het ondernemen zelf en zodoende nieuwe klanten werven of de strategie bepalen voor jouw onderneming.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *