Accountant zoeken

Een accountant zoeken doe je online. Op die manier heb je niet alleen keuze uit veel verschillende accountants, ook bespaar je jezelf veel tijd. Je dient je echter wel af te vragen of je daadwerkelijk een accountant nodig hebt, of dat je niet beter op zoek kunt gaan naar een boekhouder.

Online een accountant zoeken

Door een offerteaanvraag in te dienen, ontvang je binnen afzienbare tijd offertes van boekhouders. Daarnaast is het goed nieuws voor ondernemers dat hier verder geen kosten aan zijn verbonden. 

Je ontvangt veel sneller en eenvoudiger offertes dan dat jezelf op zoek gaat naar accountants en deze zelf gaat benaderen.

Vraag direct een offerte aan van een accountant in jouw regio:

Verschil tussen een boekhouder en accountant

De begrippen boekhouder en accountant worden nogal eens door elkaar gehaald. De titel boekhouder is een vrije titel. Iedereen mag zich in principe gewoon boekhouder noemen. 

Om jezelf accountant te mogen noemen dien je over een specifieke opleiding te beschikken. Je mag jezelf dus niet zomaar accountant noemen. Daarnaast dient iedere accountant te zijn ingeschreven bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Het is wel verstandig om in gedachten te houden dat een goedkope boekhouder niet altijd de beste keuze is. Kwaliteit dient altijd voorop te staan.

Een accountant is duurder dan een boekhouder.

Ga je een accountant zoeken, dan zal je er snel achter komen dat het uurtarief van een accountant hoger zal liggen dan het tarief van een boekhouder. 

Dit komt omdat een accountant doorgaans een hogere opleiding geniet en er daarnaast ook voor dient te zorgen dat hij of zij zijn titel mag blijven gebruiken. Hiervoor gelden criteria ten opzichte van cursussen en trainingen die er gevolgd dienen te worden.

Is een boekhouder niet gewoon voldoende?

De vraag is of je als kleine ondernemer voldoende hebt aan een boekhouder of dat je toch echt een accountant dient te zoeken.

In onze opinie volstaat in de meeste gevallen een boekhouder.

De uitzondering is wanneer bijvoorbeeld een kredietverstrekker een accountantsverklaring eist. Deze verklaring mag alleen worden opgesteld door een gekwalificeerde accountant. In dat geval zal je dan een accountant dienen te zoeken.

Maar laat geen standaard boekhoudkundige activiteiten door een accountant uitvoeren.

Accountant zoeken kosten

Dit zal je onnodig veel geld gaan kosten. Indien je een accountantsverklaring nodig hebt, dan zou je eigenlijk de boekhouder al het uitvoerende werk dienen te laten doen en de accountant dit alleen te laten controleren. 

Het uurtarief van een accountant is te hoog voor het uitvoeren van routinematige activiteiten.

Een keuze maken en afspraken vastleggen

Een accountant zoeken is de eerste stap in het proces van het vinden van de juiste persoon voor jouw onderneming. Nadat je verschillende offertes hebt ontvangen, dien je een keuze te maken. 

Na het maken van de keuze, is het vastleggen van de afspraken enorm belangrijk. Een belangrijk aandachtspunt hier is, het of overeenkomen van een vaste prijs, of een uurtarief afspreken. 

Persoonlijk zijn wij voorstander van een vaste prijs. Dan weet je op voorhand waar je aan toe bent. Dan is het wel weer erg belangrijk om duidelijk vast te leggen wat er allemaal inbegrepen is bij de maandelijkse prijs die je afspreekt. 

Indien Je dat niet doet, dan loop je alsnog het risico dat achteraf de kosten van de accountant en dus de kosten van de boekhouding tegenvallen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *